Simon Dovč

 

Prvi koraki v borilnih športih
Simon se je prvič z borilnimi športi srečal pri trinajstih letih, ko je začel obiskovati treninge francoskega boksa v našem klubu. Kasneje je presedlal na boks v katerem je tudi največ tekmoval, poizkusil pa se je tudi v MMA-ju, judu in klasični rokoborbi.

 

Simon kot tekmovalec

Simon je pod okriljem kluba FCL začel kot tekmovalec v francoskem boksu in kasneje pa je prešel na klasični boks. V francoskem boksu je osvojil naslov mladinskega državnega prvaka in članskega državnega podprvaka. V boksu je dvakrat postal mladinski državni prvak, osvojil 2. mesto na mednarodnem turnirju Zlata rokavica Vojvodine in zastopal klub in slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu in drugih tekmovanjih v tujini.


Simon kot trener
Kot osebni trener je pričel delati med študijem kineziologije na Fakulteti za šport. Delal je s strankami, ki so želele preoblikovati telo, pridobiti na moči in vzdržljivosti pa tudi z ljudmi po poškodbah, kjer izvajal kinezioterapijo. Odvodil je več kot tisoč individualnih treningov in terapij in si s tem pridobil veliko izkušenj in znanja. Pridobil je tudi licenco kondicijskega trenerja in kot kondicijski trener sodeloval pri pripravi tekmovalne ekipe FCL. Po končanem študiju na Fakulteti za šport se je odločil svoje znanje o poškodbah poglobiti in trenutno študira fizioterapijo na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani.


O predsodkih
Žal so borilne veščine še vedno v očeh določenih ljudi le nasilje in pretepanje. Nekateri menijo, da se z borilnimi veščinami poveča verjetnost poškodb, vendar temu vsekakor ni tako. V klubu trenira naše najmlajše gojence od 8-12 let, kjer na treningih ni prisotnega nasilja, le zdrav tekmovalni športni duh.

 

Kako v prihodnje?
V prihodnje si želim združiti trenerstvo z fizioterapijo in tako ljudem stati ob strani od rehabilitacije poškodbe, skozi celotni trenažni proces, do ponovnega doseganja enakih ali še boljših rezultatov.

 

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo