Tečaj samoobrambe - uporaba solzilca

Vsi tečaji, ki jih organiziramo so modularni, kar pomeni, da se ga lahko udeleži čisti začetnik, kot tudi nekdo, ki je že bil na kakšnem tečaju. Vsak tečaj ima svojo zaključeno vsebino, tako tudi ta, ki bo potekal v soboto, 02.12.2023, v dveh delih in sicer od 10:00 do 13:00 ure in od 15:00 do 18:00 ure. Na kosilo gre vsak v svoji režiji in kosilo ni vključeno v ceno tečaja.

Okvirni program tečaja:

Osrednja tematika tečaja bo uporaba plinskega razpršilca v samoobrambnih situacijah. Program je podan le okvirno, saj so možne improvizacije zaradi specifičnih vprašanj tečajnikov in drugih dejavnikov, ki lahko vplivajo na potek tečaja. Teorijo bomo poskusili čim prej predelati, saj raje vidimo, da učenje poteka po načelu "learning by doing". Ker bo vadba potekala v zaprtem prostoru, seveda ne bomo vadili s pravimi plinskimi razpršilci, temveč z ustreznimi "nadomestki", ki omogočajo varno vadbo. Kdor želi, lahko prinese pokazati svoj plinski razpršilec, kar je dobrodošlo v teoretičnem delu.

- Kaj vse lahko storimo, da do uporabe plinskega razpršilca sploh ne pride?
- Različni modeli plinskih razpršilcev
- Zakonska podlaga
- Splošna načela uporabe plinskega razpršilca

 

Da lahko sploh vadimo uporabo plinskega razpršilca v samoobrambnih situacijah, bomo prvi del vadbe posvetili samoobrambni abecedi (Zakamuflirana borbena stoja, osnovni udarci z dlanjo, udarci s koleni in komolci, osnovne brce, osnovna samoobrambna sekvenca, vstajanje, pobeg...).

Nato bomo v raznih situacijah kombinirali goloroke tehnike z uporabo vadbenega plinskega razpršilca v najrazličnejših situacijah.

Pomemben del tečaja bodo tudi preigravanje raznih scenarijev, prehajanje iz verbalnega v fizično nasilje s strani napadalca in razne samoobrambne reakcije na vnaprej določene situacije.

Prav tako bomo izvajali razne vaje, drile sami, v dvoje ali v skupini, da osvojimo določena znanja in dobimo realni občutek, kaj je v samoobrambnih situacijah možno in kaj ne. Nekaj je imeti že pripravljen plinski razpršilec, ko lahko situacija postane nasilna, nekaj povsem drugega pa je, ko nas kakšen napad preseneti in ga je treba najti v žepu in nato uporabiti. Zato bomo tudi glede tega preigrali nekaj možnih scenarijev.

Tečaj služi kot vpogled v samoobrambo, predstavlja zgolj samo vstopno točko v svet samoobrambe. S tem želimo povedati, da je iluzorno pričakovati, da se boste znali po enem tečaju na ulici braniti, takšnega zagotovila vam nihče, ki je pri zdravi pameti ne more dati. Boste pa dobili solidni fundament in konkretne napotke, kako lahko gradite od te točke naprej. Hkrati pa boste dobili tudi nekaj napotkov, kako se nasilju nasploh izognete, kar je v resnici še najboljša rešitev.

Na koncu tečaja odgovarjamo na vaša vprašanja, če je potrebno pokažemo določene rešitve tudi v praksi.

----

Prijavite se lahko preko maila Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., prijave pa zbiramo do srede 29.novebmra.

Cena tečaja je 70€, za člane in udeležence FCL programov 60€. Popusti za družinske člane - za prvega družinskega člana 20€, za drugega 30€

Tečaj bo potekal v FCL Gymu na Celovški cesti 172 v soboto 02.decembra 2023 v dveh delih:

1. del 10:00 do 13:00 

2. del 15:00 do 18:00 

Med obema deloma bo kosilo, ki je v režiji vsakega posameznika. Kosilo ni vključeno v ceni.


Za vse dodatne infomacije lahko pokličete na 041 962 485 ali pošljete mail na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

TEČAJ SAMOOBRABME SMO USPEŠNO IZVEDLI, VEČ SI LAHKO PREBERETE NA LINKU NAŠE SPLETNE STRANI.

Tečaj bo vodil Robert Lisac, ki je specializiran za poučevanje samoobrame in s katerim sodelujemo že vrsto let. Spodaj je strnjena njegova zgodovina na področju borilnih veščin in športov:


1983 – Vpis v društvo Judokai Basel in trening juda pod vodstvom mojstra Roberta Danisa (3.dan)
1988 – Premagal takratnega prvaka Jugoslavije v Judu
1991 – 3. mesto na Švicarskem prvenstvu v Judu (kategorija do 65 kg)
1997 – Vaditelj Wing Tsun Kung Fuja
1997 – Demonstracija Wing Tsun Kung Fuja na mednarodnem tekmovanju Taekwondoja v Litiji
1998 – Trener Wing Tsun Kung Fuja
1999 – Vodil tečaj parterne tehnike v Nemčiji – Villingen Schweninngen-u
2000 – 11. stopnja Wing Tsun Kung Fu
2001 – 1. dan Judo (polaganje pred strokovno komisijo v Izoli)
2002 – Ustanovitev »laboratorija«, kjer si mojstri različnih borilnih veščin redno izmenjujejo znanje in eksperimentalno iščejo najbolj funkcionalne tehnike in borbene principe.

2002 – Širjenje takrat še neznanega MMAja / Vale Tuda / Freefighta v Sloveniji (Matjaž Hrovat, Simon Zajc, Robert Lisac)
2007 – Končno z odliko diplomiral na Fakulteti za šport. Naslov diplomske naloge je bil Free fight – nova borilna zvrst v Sloveniji. Na osnovi te diplomske naloge sem napisal dve e-knjigi Free fight 1 in 2.
2007 – Poučevanje grapplinga v sklopu Vale Tudo kluba Ljubljana.
2009 – 2013 – Trener MMAja (mešane borilne veščine) v FCLju (Fight Club Ljubljana)
2020 - 2023 Poučevanje samoobrambe v sklopu FCLja. Tematski samoobrambni tečaji (improvizirana orožja, borba na tleh, uporaba plinskega razpršilca, uporaba kubotana...)
2023 - Širjenje projekta MODERNI SAMURAJ v Sloveniji. ( https://www.facebook.com/modernisamuraj/ , Moderni Samuraj - YouTube )

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo