Nastop na MMA turnirju VFN Viking 5 v Prevaljah
Featured

Nastop na MMA turnirju VFN Viking 5 v Prevaljah

V soboto 14.aprila smo se v Prevaljah udeležili odličnega dogodka, MMA turnirja VFN Vikings. FCL barve je zastopal Marcel Cankar.

MMA je vse bolj popularen tudi v Sloveniji, saj se dogodki na profesionalnem in amaterskem nivoju kar vrstijo. Zanimanje občinstva za ogled takih dogodkov je veliko, prav tako pa ne manjka borcev. Pred kratkim smo nastopili na VFN Vikings 4, kjer nas je bDomen Obreza. Na tokratnem turnirju pa nas je zastopal Marcel Cankar v srednji kategoriji do 84kg, 

Marcel je nastopal v najštevilčnejši kategoriji , kjer je bilo prijavljenih 8 borcev. V prvi borbi se je pomeril z Domnom Brinovškom iz MMA kluba Velenje. Po nekaj izmenjavah je Marcel prevzel pobudo in z levim krošejem dobro zadel nasprotnika in ga tudi rušil na tla. Zatem je prišel v dominantno pozicijo in kmalu zatem nasprotniku vzel hrbet ter izvedel tehniko davljenja "Rear naked choke" ter po nekaj sekundah uspešno zaključil borbo.

Suverena zmaga v prvi borbi MMA turnirja

 

V drugi borbi se je Marcel pomeril z nasprotnikom iz Avstrijskega MMA kluba, Mehmen Kesginom. Prva runda je bila precej dinamična v kateri je Marcel prevzel pobudo. V drugi rundi je na začetku držal podoben tempo potem pa ga je nasprotnik dobil v pozicijo full mount in večino runde držal to pozicijo. Po dveh rundah je bila borba izenačena zato so sodniki dosodili tretjo rundo v kateri je Marcel prevzel pobudo in na koncu zasluženo zmagal.

Druga zmaga na turnirju se je odvila po treh rundah

 

Finala MMA turnirja so bila v večernem času in Marcel je zelo dobro izkoristil ta čas in se dobro spočil. V finalu se je boril z izkušenim Aljažem Drolcom  iz Domžalskega Double B Gyma. 

 

 

 

 

 


osebni trener boks-kickboxing
utrip sampiona
boks-za-otroke-ljubljana
troia logo1
konex
razgibajmo-ljubljano-logo