Uspešno izvedli dvodnevni boksarski dogodek - Ljubljana boksa

V petek 26. in soboto 27.maja smo v Konex centru v Ljubljani organizirali dvodnevni dogodek Ljubljana boksa. Na dogodku se je v borbah predstavilo več kot 100 boksarjev in boksark.

Univerzitetno državno prvenstvo in Odprto prvenstvo Ljubljane


V sodelovanju s Slovensko univerzitetno športno zvezo smo v petek v prvem delu dogodka organizirali Univerzitetno državno prvenstvo v boksu. Na prvenstvo se je prijavilo 6 boksarjev in boksarski. Dva boksarja sta se prijavila v različnih kategorijah, tako da nista nastopala na tekmovanju, vse ostale pa smo lahko uparili za uradno tekmo.
V kategoriji ženske do 60kg sta se pomerili Manca Kos (Pravna fakulteta) in Elena Vujasinović. V tehnični borbi je bila na koncu boljša Manca Kos, ki je osvojila naslov Univerzitetne državne prvakinje.
V drugi borbi sta nastopala Aljaž Šircelj (Fakulteta za podjetništvo - GEA) in Timotej Markuš (Višja šola ŠČPET). Prikazala sta dobro borba, Aljaž pa je s taktično in tehnično dominacijo zasluženo osvojil naslov državnega univerzitetnega prvaka in tako v svojo zbirko poleg članskega državnega prvaka dodal tudi ta naslov.
V tretji študentski borbi sta se pomerila Kristjan Židanek (Strojna fakulteta) in Marko Stegnar (Višja strokovna šola Kranj). V dokalj izenačeni borbi je na koncu slavil Kristjan in si priboril naslov državnega prvaka med študenti.
V drugem delu tekmovanja so sledile borbe v Odprtem prvenstvu Ljubljane. V petih borbah so se pomerili borci iz različnih klubov, tudi iz tujine.
V prvi borbi, ki je bila članska v kategoriji do 80kg sta se pomerila Nik Stropnik in Ivan Gorbunov. V aktivni borbi je Ivan pokazal malenkost več in zmagal prvo borbo.
V drugi borbi sta nastopila mladinca do 75kg, Jakob Djumber iz Boksarskega kluba Alex in Jan Polak in BK Hrastnik. Perspektivna mladinca z nekaj borbami sta pokazala dobro predstavo in opozorila nase. Na koncu je zasluženo zmagal Jan Polak.
V tretji borbi sta nastopila kadeta iz FCLja, Daniel Stefanović in Jakob Hladky Turk. Perspektivni boksar Daniel je sicer v zadnjem času zaradi obveznosti izostajal iz treningov, a je kljub temu pokazal, da je še vedno borben. V borbi je zasluženo zmagal saj je moral nasprotnik prekiniti borbo zaradi dominacije.
V četrti borbi sta prekrižala rokavice Emir Kos iz FCL in Aleksej Tandler iz BK Alex. Boksala sta v kadetski kategoriji do 71kg. Aleksej je bil pretrd oreh za Emila in na koncu zasluženo dvignil roke.
V zadnji borbi, ki je bila članska kategorija do 60kg sta se pomerila Žak Mesec iz BK Predator in Dejan Stakić iz BK Sloven iz Rume, Srbija. Prikazala sta dobro in aktivno borbo in na koncu je zmagal Žak. 

Dejanu se zahvaljujemo za obisk v Ljubljani in za nastop na tekmi, ki smo jo organizirali.
Prvi dan tekmovanja je minil v pozitivnem športnem vzdušju in med gledalci, tekmovalci in trenerji je ostal odličen vtis. Na koncu dneva smo se še malo podružili in pripravili teren za naslednji dan.


Pokal boksarske akademije in Pokal Ljubljane v boksu


V soboto smo pričeli v jutranjih urah. Že ob 9h je bil Konex center praktično poln saj se je tam zbralo preko 60 mladih boksarjev in boksark od 5. do 14 leta, skupaj s starši. Vzdrušje je bilo resnično na visokem saj so mladi boksarji navdušili in dvignili publiko. Več o tem dogodku si lahko preberete na spletni strani www.boxing.si.

V drugem delu tekmovalnega dne je potekal Pokal Ljubljane, ki je štel za 4.krog Slovenske boksarske lige. V borbah, ki so potekali od 13h naprej je nastopilo 15 parov, zmagovalci so odebeljeni:

1 (SCB42kg) YLBER QENAJ VEL           vs. DUŠAN RANKOVIĆ KNO
2 (SCB46kg) GREGOR ČOH POR        vs. AJAS HUROVIĆ VEL
3 (SCB50kg) AHMEDIN BEČIRI ŽBK      vs. ALEKS VODUŠEK SLB
4 (JUG60kg) AJA KRAJNC VEL              vs. VERONIKA GORTAN POR
5 (JU66kg) GAŠPER STADINA KNO  vs. ELDAR IBRIČIĆ POR
6 (1JU66kg) GAJ GOJKOVIĆ KNO     vs. VAL PROSENJAK SLB
7 (YO67kg) IGOR ŠABERL ŽBK         vs. AMAR HUSANOVIĆ SEV
8 (EL71kg) NIK CIPERLE KRUŠEC BUL  vs. ILYIA LISCHUK ŽBK
9 (EL67kg) ALEKSANDER NANOV DBG  vs. LAZAR RANKOVIĆ KNO
10 (1EL71kg) SINAN OMEROVIĆ PRE    vs. MARTIN KARIŽ DBG
11 (EL75kg) DEJAN LEBURIĆ KNO     vs. ALJAŽ GAJŠEK VEL
12 (1EL75kg) MARKO STEGNAR BUL  vs. KLEMEN MIHELIČ VEL
13 (2EL75kg) BALARAMA WENIK KNO    vs. ALEKSANDER JOVANOVIĆ DBG
14 (EL80kg) MATIC OKORN DIR         vs. TIMOTEJ ZOBEC KNO
15 (EL92kg) ANŽE MODIC FCL              vs. LUKA AMBROŽIČ PRE

Na koncu zadnjega dela dogodka, Pokala Ljubljane v boksu smo podelili tudi štiri pokale. Prvega, za najbolj borben par sta dobila Nik Ciperle Krušec in Ilyia Lischuk, za najboljšega mladega boksarja je dobil pokal Gaj Gojković, za najboljšega boksarja pokala pa Dejan Leburić.

Z dogodkom Ljubljana boksa smo pokazali, da imamo v Ljubljani veliko članov, ki se ukvarjajo z boksom in veliko otrok, mladih in članov, ki se odločajo za tekmovalni boks. Priča smo bili odličnim borbam in napredku, ki se dogaja v ljubljanskem in slovenskem boksu. Trudimo se, da kvalitetni boks v vseh starostnih kategorijah predstavljamo domači publiki.


Zahvalili bi se vsem podpornim članom, ki so pomagali pri izvedbi dogodka. Prav tako se zahvaljujemo vsem sponzorjem, Red Bullu, Radenski za osvežilne pijače ter ostalim, ki so pripomogli za kvalitetno izvedbo tekmovanja.
Zahvala gre tudi Konex centru, Boksarski zvezi Slovenije, Slovenski univerzitetni športni zvez in združenju Šport za zdravje.

 

Ne prezrite

osebni trener boks-kickboxing

utrip sampiona

boks-kickboxing-mma-ljubljana

boks-za-otroke-ljubljana

troia logo1

konex

razgibajmo-ljubljano-logo